Mogelijkheden

Fase 1 met een grondvlak van 50 meter breed en 25 meter diep en een bestaande verdieping is op veel verschillende manieren op te splitsen. In bijgaande figuur is met kleuren een van de schier eindeloze mogelijkheden aangegeven. In dit voorbeeld zijn ruimten aangegeven van:

 • 5×15 meter aan de achterzijde (geen verdieping)
 • 10×10 meter aan de achterzijde (geen verdieping)
 • 5×15 meter aan de voorzijde met verdieping met uitbreidingsmogelijkheid op het dak
 • 5×25 meter aan de voorzijde met verdieping tot en met de achterzijde met uitbreidingsmogelijkheid op het dak
 • 10×15 meter aan de voorzijde met verdieping met uitbreidingsmogelijkheid op het dak
 • 10×25 meter aan de voorzijde met verdieping tot en met de achterzijde met uitbreidingsmogelijkheid op het dak

2016 03 20 energiefabriek_5

Financieel

Casco units beginnen met een koopprijs van € 800 per m2 exclusief btw kosten koper. Bij de indeling worden appartementsrechten (eigendommen boven elkaar gelegen) in principe vermeden.

Een unit aan de achterzijde van 75m2 (5x15meter) is er vanaf € 60.000 exclusief btw en kosten koper.

Een unit aan de achterzijde van 100m2 (10×10 meter) is er vanaf € 80.000 exclusief btw en kosten koper

Een unit aan de voorzijde van het gebouw van 5 meter breed en 15 meter diep met verdieping is er vanaf € 120.000, bruto 150m2 mogelijk.

Een unit van 5 meter breed en 25 meter diep met verdieping behoort ook tot de mogelijkheden, bruto 200m2. U heeft dan een toegang aan de voorzijde en de achterzijde. Deze unit is er vanaf € 160.000 exclusief btw kosten koper.

Een dubbele unit met verdieping aan de voorzijde van het gebouw is er vanaf € 240.000 exclusief btw kosten koper en meet 10×15 meter op de begane grond plus de verdieping, bruto 300m2 mogelijk. Idem maar dan 25 meter diep is er vanaf € 320.000 exclusief btw kosten koper

Groter units dan 300-400m2 passen in principe niet in het concept van de Energiefabriek. De wederzijdse inspiratie is hoger wanneer er meerder kleiner ondernemende types werken en wonen.

Fiscaal

Het concept van de Energiefabriek zet in op energiebesparing en duurzame energieopwekking. Onder voorwaarden komt een unit in aanmerking voor verschillende regelingen:

 • Investeringsregelingen belastingdienst (KIA, EIA, MIA, Vamil)
 • Aftrek btw voor ondernemers
 • Subsidieregelingen (energieopwekking en besparing Overijssel, et cetera )
 • Financieringsregelingen (groenfinanciering, energielening ondernemingen Overijssel, et cetera)
 • Et cetera

Deze regelingen veranderen constant, beschikbaarheid is niet gegarandeerd.

Afbouw opties

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om een unit af te bouwen. In geval van een afbouw die ingrepen in het casco betekenen is het raadzaam om de ruwbouw door Paul Hardonk Bouw te laten meenemen. Deze werkzaamheden zouden anders mogelijk invloed hebben op de garanties op het casco. Andere werkzaamheden kunt u in alle eerlijkheid, om reden van de overhead van een groter bouwbedrijf, zelf efficiënter organiseren of zelf uitvoeren.